v for vendetta

Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum.Thank you for visiting our webpage.

by administrators

v for vendetta

Kepada semua ahli, diminta untuk melakukan suai kenal didalam ruangan ICE-BREAKING untuk meluluskan status anda sebagai ahli,TQ

Latest topics

» my honda accord....
Mon Aug 10, 2009 12:43 pm by krullizme

» kebakaran hutan di bintulu
Thu Aug 06, 2009 11:58 pm by krullizme

» Kemalangan di jalan batu kitang
Thu Aug 06, 2009 11:51 pm by krullizme

» Seseorang yg benar2 mencintai kita....
Thu Aug 06, 2009 11:49 pm by krullizme

» upload la gambar2 member yg kena spotted...
Thu Aug 06, 2009 11:48 pm by krullizme

» kemalangan di jalan sultan tengah
Wed Aug 05, 2009 12:27 am by apex_4545

» pencuri ATM guna "bulldozer"??
Mon Aug 03, 2009 1:14 am by krullizme

» The Spring autoshow 2009
Sat Aug 01, 2009 3:44 am by krullizme

» tips mencari half-cut
Thu Jul 30, 2009 11:05 am by krullizme

Navigation

Affiliates


    tips mencari half-cut

    Share
    avatar
    apex_4545
    Administrator
    Administrator

    Posts : 150
    Join date : 2009-07-08
    Age : 31
    Location : kuching-simunjan-putatan

    tips mencari half-cut

    Post  apex_4545 on Thu Jul 09, 2009 11:34 am

    ni ader tips skit cari hapkat

    1) bukak radiator cap. pastikan air dalam tu hijau cantek punyer...lepas tu jangan tutup...biar jek terbukak...pastikan air dalam tangki spare cukup...

    2) bukak oil cap. tgk keadaan dalam enjin samada berkarat @ kekuningan...kalau karat, maknanye enjin da lama tak hidup...kalau kuning, okla tu...kalau depan kesan hangus...(bau minyak hangus)sendri mau igt

    3) tarik deep stick...lap 1x...tgk ade kesan minyak tak...(biasa kalau ade dia jadi berbelang)...kalau ade belang tu...maknanye enjin da lama tak idup @ minyak enjin lama tak tukar

    4) kalau enjin turbo...cuba lihat sekeliling turbo (terutama pada bahagian ekzos) samada leaking atau tak...kalau leaking...takyah amik...

    5) biasanye hafkat, ade ejos separuh...korbankan skit tangan korang yg bersih tu, "colek" skit pada bahagian dalam ejos tu...tgk ade minyak ke tak...kalau ade minyak...(atau kesan minyak enjin)...maknenye valve seal da bocor...

    6) tgk mileage...(jangan percaye sgt nih, ade gak yg meter pusing)

    7) perhatikan juga sekeliling head dan rocker cover...kat sini biasa ade banyak habuk melekat, jadi hitam...tu takpe...boleh cuci...tapi..kalau basah ngan minyak, takyah amik...

    8)apabila korang da betul2 puas hati ngan kriteria2 di atas, barula ko suh dia stat enjin...dengar dia punye autochoke, jalan ke tak...rpm akan jadi tinggi masa autochoke nih on...

    9) kat item 1 tu, aku cakap jangan tutup radiator cap kan?...ha...masa enjin baru nak start ni lah banyak rahsia tentang enjin tu yg boleh ko tau...tgk samada air dalam raditor tu, melompat keluar ke tak...kalau melompat jek...ko suh tokey tu matikan enjin, simpan balik hafkat tu, takyah amik...konpom banyak problem hafkat tu...lepastu ko biar je sambil tgk air dalam radiator tu, kurang atau tak...dalam masa yg sama, tgk dekat ejos, mesti ade sedikit asap warna putih @ hitam (normal nih, sebab pembakaran belum lengkap, tambah lak enjin tgh sejuk) dan sedikit air akan meleleh @ merecik melalui ejos...ini tandenye....enjin tersebut berada pada tiptop condition...

    10) perkara yg paling PENTING sekali masa beli hafkat nih, biar enjin hidup sampai kipas automatik jalan sendiri...jangan bukak air cond dulu...biar dia jalan dulu...lantakla kalau tak cukup minyak pun...suh tokey tu tambah lagik petrol tu...cakap la yg kita nak beli...dia mesti layan punyer...dengar betul2 dia punye idling, elok ke tak...

    11) bila kipas dah pusing...em...kalau boleh biar sampai cut...tgk ade semput ke tak...kalau semput...mintak turun harga,...mungkin plug da tak elok...(sampai stage nih, korang mesti beli, kalau tak beli, hah, siap la korang kena hamun ngan tokey tu...

    12) lepas tu...barula korang cek functional setiap controller...aircond, lampu hujan, lampu besar, lampu highbeam, signal-yg penting nyale, kelip ke tak kelip ke, bukan salah lampu tu, sebab signal belakang takde, so relay jadik tak betul, lepas tu tgk lampu2 meter, temperature tu jangan lupa, jgn lebih separuh, jam,...kalau salah satu dari pada nih tak function, mintak turun harge kaw2 punyer...

    13) pastikan korang dapat complete with rear disk brek c/w absorber, tangki minyak, dan floor mat...kalau takde, mintak turun harge lagik...


    yg penting sekali.....lepas idupkan engine...biarkan lebih kurang 5minit lepas tu tekan clutch....kalau rpm drop maknanya main bearing dah lingkop.


    _________________
    enjoy your ride with camcrew and sioloon....
    enjoy & have a nice day!!!


    0168754545/0168766644

    avatar
    krullizme
    Administrator
    Administrator

    Posts : 188
    Join date : 2009-07-08
    Age : 27
    Location : kuching, sarawak

    Re: tips mencari half-cut

    Post  krullizme on Thu Jul 09, 2009 11:42 am

    apex_4545 wrote:ni ader tips skit cari hapkat

    1) bukak radiator cap. pastikan air dalam tu hijau cantek punyer...lepas tu jangan tutup...biar jek terbukak...pastikan air dalam tangki spare cukup...

    2) bukak oil cap. tgk keadaan dalam enjin samada berkarat @ kekuningan...kalau karat, maknanye enjin da lama tak hidup...kalau kuning, okla tu...kalau depan kesan hangus...(bau minyak hangus)sendri mau igt

    3) tarik deep stick...lap 1x...tgk ade kesan minyak tak...(biasa kalau ade dia jadi berbelang)...kalau ade belang tu...maknanye enjin da lama tak idup @ minyak enjin lama tak tukar

    4) kalau enjin turbo...cuba lihat sekeliling turbo (terutama pada bahagian ekzos) samada leaking atau tak...kalau leaking...takyah amik...

    5) biasanye hafkat, ade ejos separuh...korbankan skit tangan korang yg bersih tu, "colek" skit pada bahagian dalam ejos tu...tgk ade minyak ke tak...kalau ade minyak...(atau kesan minyak enjin)...maknenye valve seal da bocor...

    6) tgk mileage...(jangan percaye sgt nih, ade gak yg meter pusing)

    7) perhatikan juga sekeliling head dan rocker cover...kat sini biasa ade banyak habuk melekat, jadi hitam...tu takpe...boleh cuci...tapi..kalau basah ngan minyak, takyah amik...

    8)apabila korang da betul2 puas hati ngan kriteria2 di atas, barula ko suh dia stat enjin...dengar dia punye autochoke, jalan ke tak...rpm akan jadi tinggi masa autochoke nih on...

    9) kat item 1 tu, aku cakap jangan tutup radiator cap kan?...ha...masa enjin baru nak start ni lah banyak rahsia tentang enjin tu yg boleh ko tau...tgk samada air dalam raditor tu, melompat keluar ke tak...kalau melompat jek...ko suh tokey tu matikan enjin, simpan balik hafkat tu, takyah amik...konpom banyak problem hafkat tu...lepastu ko biar je sambil tgk air dalam radiator tu, kurang atau tak...dalam masa yg sama, tgk dekat ejos, mesti ade sedikit asap warna putih @ hitam (normal nih, sebab pembakaran belum lengkap, tambah lak enjin tgh sejuk) dan sedikit air akan meleleh @ merecik melalui ejos...ini tandenye....enjin tersebut berada pada tiptop condition...

    10) perkara yg paling PENTING sekali masa beli hafkat nih, biar enjin hidup sampai kipas automatik jalan sendiri...jangan bukak air cond dulu...biar dia jalan dulu...lantakla kalau tak cukup minyak pun...suh tokey tu tambah lagik petrol tu...cakap la yg kita nak beli...dia mesti layan punyer...dengar betul2 dia punye idling, elok ke tak...

    11) bila kipas dah pusing...em...kalau boleh biar sampai cut...tgk ade semput ke tak...kalau semput...mintak turun harga,...mungkin plug da tak elok...(sampai stage nih, korang mesti beli, kalau tak beli, hah, siap la korang kena hamun ngan tokey tu...

    12) lepas tu...barula korang cek functional setiap controller...aircond, lampu hujan, lampu besar, lampu highbeam, signal-yg penting nyale, kelip ke tak kelip ke, bukan salah lampu tu, sebab signal belakang takde, so relay jadik tak betul, lepas tu tgk lampu2 meter, temperature tu jangan lupa, jgn lebih separuh, jam,...kalau salah satu dari pada nih tak function, mintak turun harge kaw2 punyer...

    13) pastikan korang dapat complete with rear disk brek c/w absorber, tangki minyak, dan floor mat...kalau takde, mintak turun harge lagik...


    yg penting sekali.....lepas idupkan engine...biarkan lebih kurang 5minit lepas tu tekan clutch....kalau rpm drop maknanya main bearing dah lingkop.

    wah!!..
    thnkz bro..
    nice info..
    avatar
    krullizme
    Administrator
    Administrator

    Posts : 188
    Join date : 2009-07-08
    Age : 27
    Location : kuching, sarawak

    Re: tips mencari half-cut

    Post  krullizme on Thu Jul 30, 2009 11:05 am

    pek..
    bla mok pg kede halfcut btu 3 tek bro??
    ko crk vtec, aku mok crk k3 daihatsu tok..
    wakakakakaka..

    Sponsored content

    Re: tips mencari half-cut

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jun 23, 2018 4:30 am