v for vendetta

Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum.Thank you for visiting our webpage.

by administrators

v for vendetta

Kepada semua ahli, diminta untuk melakukan suai kenal didalam ruangan ICE-BREAKING untuk meluluskan status anda sebagai ahli,TQ

Latest topics

» my honda accord....
Mon Aug 10, 2009 12:43 pm by krullizme

» kebakaran hutan di bintulu
Thu Aug 06, 2009 11:58 pm by krullizme

» Kemalangan di jalan batu kitang
Thu Aug 06, 2009 11:51 pm by krullizme

» Seseorang yg benar2 mencintai kita....
Thu Aug 06, 2009 11:49 pm by krullizme

» upload la gambar2 member yg kena spotted...
Thu Aug 06, 2009 11:48 pm by krullizme

» kemalangan di jalan sultan tengah
Wed Aug 05, 2009 12:27 am by apex_4545

» pencuri ATM guna "bulldozer"??
Mon Aug 03, 2009 1:14 am by krullizme

» The Spring autoshow 2009
Sat Aug 01, 2009 3:44 am by krullizme

» tips mencari half-cut
Thu Jul 30, 2009 11:05 am by krullizme

Navigation

Affiliates


    Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Share
    avatar
    mollycute_1526
    Moderators
    Moderators

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-08
    Age : 28
    Location : Kuching, Sarawak

    Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Post  mollycute_1526 on Thu Jul 16, 2009 8:03 pm

    Sebenarnya, antara lelaki dan perempuan terdapat perbezaan dari segi pemahaman komunikasi.
    Ramai yang kurang menyedari hal ini terutamanya kaum lelaki.Lelaki perlulah memahami
    dan menyelami apakah maksud di sebalik kata-kata seorang perempuan. Sebagai contohnya:

    1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
    Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

    2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
    Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

    3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
    Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

    4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
    Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

    5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju
    lagi...
    Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju
    sekali, yek.

    6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
    Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

    7. Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla
    bla bla...
    Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la. Rasa
    macam nak jadi awek you je.

    8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
    Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia
    depan aku.

    9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
    Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq juga
    yang seronok.

    10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi
    satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
    Makna tersembunyi: siapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira!
    Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

    11. Kalau perempuan kata: You memang tak guna.
    Makna tersembunyi: Bubuh penampar je.

    Ini cuma contoh saja. Tapi, memang ia selalu berlaku.
    Kalau tak percaya, cuba tanya isteri atau awek masing-masing, betul tak cakap
    di mulut tak sama dengan niat di hati.
    Bukannya kaum perempuan ni tak jujur dalam meluahkan isi hati mereka tapi.
    Wanita

    aku bagi nie khas utk org yg ada pasangan...
    avatar
    krullizme
    Administrator
    Administrator

    Posts : 188
    Join date : 2009-07-08
    Age : 28
    Location : kuching, sarawak

    Re: Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Post  krullizme on Thu Jul 16, 2009 9:50 pm

    ooo...camtu..
    thnkz 4 da tips..
    he3..
    avatar
    z0ne bass
    Administrator
    Administrator

    Posts : 43
    Join date : 2009-07-10
    Age : 26
    Location : kuching Sarawak

    Re: Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Post  z0ne bass on Mon Jul 20, 2009 2:59 pm

    perempuan memang byk begitu..
    ada maksud tersirat didalam stiap kata2..
    sbagai lelaki kita haruslah faham..
    memahami antara sat sama lain..
    avatar
    mollycute_1526
    Moderators
    Moderators

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-08
    Age : 28
    Location : Kuching, Sarawak

    Re: Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Post  mollycute_1526 on Thu Jul 23, 2009 1:19 pm

    tp x smstinya semua opuan la,hehe.... cm mek tok 1/2 jak,hehe... mun apek paham,pahm..x,x.... Twisted Evil
    avatar
    z0ne bass
    Administrator
    Administrator

    Posts : 43
    Join date : 2009-07-10
    Age : 26
    Location : kuching Sarawak

    Re: Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Post  z0ne bass on Thu Jul 23, 2009 5:59 pm

    ada ko baca diatas ya pex??

    xfaham2 agik ka??
    hahaha..
    avatar
    apex_4545
    Administrator
    Administrator

    Posts : 150
    Join date : 2009-07-08
    Age : 31
    Location : kuching-simunjan-putatan

    Re: Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Post  apex_4545 on Fri Jul 24, 2009 2:40 am

    z0ne bass wrote:ada ko baca diatas ya pex??

    xfaham2 agik ka??
    hahaha..

    aok,nya la ya.... phm ku, p lbeh bagus la opuan direct jak klaka,gk best.... gne nk ka mun pak pandir ngn bini nya ka... dh la org tua ya da bangang ckit,hehe...mun bini nya klaka cm ya,lu la lain di polah org tua ya....hehe


    _________________
    enjoy your ride with camcrew and sioloon....
    enjoy & have a nice day!!!


    0168754545/0168766644

    avatar
    krullizme
    Administrator
    Administrator

    Posts : 188
    Join date : 2009-07-08
    Age : 28
    Location : kuching, sarawak

    Re: Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Post  krullizme on Fri Jul 24, 2009 1:21 pm

    apex_4545 wrote:
    z0ne bass wrote:ada ko baca diatas ya pex??

    xfaham2 agik ka??
    hahaha..

    aok,nya la ya.... phm ku, p lbeh bagus la opuan direct jak klaka,gk best.... gne nk ka mun pak pandir ngn bini nya ka... dh la org tua ya da bangang ckit,hehe...mun bini nya klaka cm ya,lu la lain di polah org tua ya....hehe

    he3..
    cita kesah dikpun ka ko tok pek??
    wakakakakakaka.....

    Sponsored content

    Re: Makna tersirat disebalik kata-kata seorang wanita

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Dec 15, 2018 7:44 am